Steeriods
Vijf redenen om Steeroids te monteren


1) Meer gevoel in het stuurwiel.
Het originele stuursysteem geeft gezien de zeer indirecte overbrenging in het stuurhuis weinig gevoel in het stuurwiel. Een Steeroids stuurhuis heeft een lagere ronddraai ratio; onder de 3x rond van maximale uitslag linksom naar rechtsom. Dit terwijl een standaard origineel stuurhuis wel een ronddraai ratio van wel 5x kan hebben! Wat betekend dit in de praktijk? Een lagere ronddraai ratio resulteert in een snellere stuurbeweging van de auto terwijl u als bestuurder minder inspanning ervoor moet leveren. Een veiliger en beter sturende auto is het gevolg!

2) Meer gevoel bij rechtuit rijden.
U kent het wel tijdens het rechtdoor rijden: continu stuurcorrecties uitvoeren om in het spoor te blijven. De reden hiervan is de speling in de vele bewegende onderdelen van het originele stuursysteem. Door steeds deze speling te moeten overwinnen, moet u een grotere stuuruitslag maken dan feitelijk noodzakelijk zou zijn. Door het nagenoeg spelingsvrije stuurhuis van Steeroids en het ontbreken van extra scharnierpunten reageert de auto direct op uw stuurbeweging. Minder en kortere stuurbewegingen zijn het gevolg. U zult meer ontspannen gaan rijden met een veilig gevoel!

3) Minder gewicht, minder complexe constructie.
Een Steeroids stuurhuis systeem is zo’n 25% lichter dan het originele af-fabriek stuursysteem. Het stuurhuis dat we leveren is van aluminium, een stuk lichter dan het originele gietijzeren stuurhuis. Tevens vervallen door de eenvoudige constructie van Steeroids diverse originele onderdelen van het stuursysteem die ook van staal gemaakt zijn. Door een lichter stuursysteem neemt het gewicht van de voorwielophanging af waarmee een beter weg- en stuurgedrag bereikt wordt!

4) Voorkomt ongewenst sturen tijdens inveren van de voorwielophanging.
Tijdens het plotseling en hevig inveren van de voorwielophanging treed een ongewenst verschijnsel op: het vanzelf sturen van de voorwielen. Door de constructie van het stuurhuis en de speciale stuurkogels wordt deze vervelende en gevaarlijke situatie tot een minimum beperkt!

5) Bewezen techniek en kwaliteit, duidelijke inbouwinstructies.
Al mag een stuur conversie set eruit ziet als een Steeroids systeem, dit wil nog niet zeggen dat het er ook echt eentje is qua kwaliteit en service! Er zijn diverse stuursystemen op de markt die van alles beloven, maar geen enkel merk kan op tegen de kwaliteit en technische perfectie van Steeroids. Verder is het ook voor u als klant goed te weten dat elke Steeroids conversie set voorzien is van een duidelijke en in de praktijk beproefde inbouw instructie. Ook kunt u terugvallen op telefonische assistentie of de conversie laten uitvoeren in onze werkplaats.